Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

2010. március 1., hétfő

Mi is van velem mostanában


Nos az a helyzet, hogy szakmám elragadott. Ugyanis jogász vagyok, már aki nem tudta volna eddig, és végre rászántam magam a szakvizsgára. Közjogból épp ma délelőtt írásbeliztem és csütörtökön szóbelizem. Ma estére eljutottam odáig, hogy igazából nem érdekel mi lesz csütörtökön, mert sikerült először is (szerintem legalábbis) jól megoldanom a jogesetet, plusz rájöttem hogy milyen jogászi módszerrel lehet megvédenem az igazságérzetemet. Szóval lényeg ami lényeg a hasonló természetvédelmi érzelmű embereknek írom, amennyire lehet közérthetően az alábbiakat :

a) Jelentkezzenek be a területükön lévő természetvédelmi szakhatóságnál, és az önkormányzatnál hogy az általuk megjelölt területtel kapcsolatos a szakhatóság állásfoglalását igénylő ügyekben a környezetvédelmi tv 98. § továbbá a közigazgatási eljárásról szóló tv( Ket.) 15. § (5) bekezdés alapján ügyfélként kívánnak az ügyekben részt venni és ez alapján a hatóság az ügyek indulásáról értesítést küld. Ez alapján iratbetekintési és fellebezési jogot is kapnak.

b) Ha ez nem jön / jött össze és a jogszabálysértés fennáll, akkor még mindig jogosultak lehetnek keresetet benyújtani, ha volt az ügyben fellebezés.

c) Ha ez sem jött be, mondjuk, mert nem volt az ügyben fellebezés, akkor javaslom a közérdekű bejelentést ( ez a 2004. évi XXIX. tv.-ben találjuk) ezt az 1 fokon eljáró hatósághoz érdemes benyújtani, aki 30 nap alatt köteles kivizsgálni az ügyet, ha hosszabb akkor 15 napon belül értesíteni köteles, de ami lényeg, hogy nem szabad rosszhiszeműen eljárni, mert az szabálysértés vagy bűncselekmény.


Hátha valakinek segítettem. Csak mert ilyen jogesetem volt a vizsgámon.

Akárhogy is lesz, péntektől szabadulok!!!

Csütörtök egy órától pedig légyszi nagyon nagyon gondoljatok rám!!! És szurkoljatok!

5 megjegyzés:

Julcsi írta...

Hajrá!:))
Aztán megyünk játszóterezni:))

Erika írta...

Szorítunk!!!
Már pont tegnap gondoltam, hova a csudába tűntél... mindig csak az álatkák jelentenek magukról, rólad meg nem tudunk...:) Szóval ti játszótereztek együtt... jóvan... hüpp. Velem meg nem hintázik senki...

Eta írta...

Sok sikert. Aztán várjuk a szebbnél szebb mindenfélét. :o)

hordosv írta...

Jaj, lányok köszönöm, minden szurkolás rám fér:) A szebbnél szebbek meg majd jönnek ám:)

Kiseri:) Azért olyan egyedül nem lehetsz ennyi csimótával. És nyáron most már tényleg igyekszünk eljutni felétek:)

Julcsi:) Naná, hogy játszóterezünk. Írjál mailt, sms-t küldj galambot:))))na jó inkább cinkét mert azt sokkal jobban szeretem

mannamari írta...

Vera, nagyon fogok szorítani.