2011. március 2., szerda

Rózsából sosem elég


Sokan elég hitetlenkedve hallgatták, hogy kezdő horgolók, akár már 3 óra tanulás után rózsát készítsenek, de örömmel jelentem, hogy igenis lehetséges. Tanítványaim ügyességét itt is megdicsérem, és már nagyon várom a beígért fotókat is.

Addig is bíztatok mindenkit, hogy bátran ragadjon horgolótűt, mert mindenkinek jár az alkotás öröme:)

Íme a rózsa leírása röviden

1. sor: 28 láncszem és egy fordulószem.
2. sor: kispálca minden szembe
3. sor 3 lsz sormagasításnak és 4 pálca az első szembe; 5 pálca minden 3. szembe.
4. sor: Az 5 pálca mindegyikébe szaporítunk a következő képpen: kispálca és pálca az első pálcába, 2 pálca a következő 3 pálcába, pálca és kispálca az utolsóba. Ezt ismételjük a sor végéig.


Készen vagyunk!!!

Feltekerjük, összevarrjuk vagy horgoljuk és örömmel viseljük:)

Ha további virágra vágysz, akkor próbáld ki ezt is.

2 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Szia!

Ha hiszed, ha nem én kb. két napja horgolt rózsa leírást keresek. Találtam is nagyon sokat- angol ill.kínai nyelven - úgyhogy most nagyon örülök a Tiédnek :) végre magyarul !
Viszont, nincs meg véletlenül "rajzos" formában? Tudod: x , áthúzott vonal stb. Nekem az sokkal egyszerűbb, talán mert én anno egyedül és ilyen leírások alapján tanultam horgolni.
Tudod persze mi a kispálca, pálca stb. de valahogy a rajzot hamarabb felfogom :)
Köszönöm
zsuzska72@freemail.hu

Zsófi írta...

Szia Vera, küldöm a fotókat nemsokára, csak olyan jó volt a tanfolyam, hogy elkapott a gépszíj és nem csak ilyen virágot, de sapkát, sálat, mamuszt,sőt vállkendőt is könnyű már készíteni a leírások alapján. oké, kis szenvedéssel, de sikerül:)

köszönjük

zsófi