Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

2009. május 31., vasárnap

Varázskocka









Ha engem kérdeztek ez az az ajándék, aminek a baba és a szülei egyaránt örülnek, és ráadásul remek fejlesztő játék.

Hogy miért varázslatos? Mert rengeteg dolgot csinálhat vele a baba :

1. A legkisebbeknek a látvány a legfontosabb. A színes figurákat időnként változtatva elvarázsolhatjuk így új formákkal és színekkel ismerkedhetnek meg.

2. A tapintás a legfontosabb tapasztalat már pár hónapos korban is. A kocka élei és mintái könnyű fogást nyújtanak és a természetes pamut és gyapjú anyagok eltérő érzetet nyújtanak.

3. A hallás. Ha mozog és hangot is ad, akkor az igazi csoda a kicsiknek. A kocka nem hangos, mivel egy pici csengő csörög benne, ha dobálják, vagy rázzák, így nem ijeszti meg a babát, viszont felkelti az érdeklődését.

4. Ha már biztos a fogás, akkor nagyszerű érzés a babának, hogy ő irányít. A minták segítségével megtanulhatja a testrészek neveit, napocskát keltegethet, katicát röptethet, virágot növeszthet.

5. A tanulás. Ilyenkor fontos, hogy a szülővel együtt is felfedezhessen, énekeljünk/ mondókázzunk vele bátran. A mintákat a szülő, akár maga is meghatározhatja, és így az általa ismert dalok és mondókák jelenhetnek meg a kocka oldalain.

A fenti kockákon látható figurák alapján az alábbi dalok, mondókák használhatóak például:

Katalinka szállj el...

Poros úton kocsi zörög...

Süss fel nap....

Cirmos cica haj...

Nyuszi ül a fűben...

Én kis kertet kerteltem...

6. A mozgás. Minden apróság lételeme a mozgás. A kocka gyapjú labdaként is használható, gyömöszölhető, rúgható, gurítható, dobható játék, amely a könnyű megragadhatóság miatt a kisebb és a nagyobb babáknak is jó szórakozást nyújt. Személyes élményem, hogy nálunk a majdnem 5 éves nagyfiú is szívesen játszik vele.

Ha szeretnél további képeket látni róluk, illetve örökbe fogadni egyet, akkor a Tündérlátta boltban megteheted.

3 megjegyzés:

Erika írta...

Ez is szép és ötletes, mint minden más, ami a kezedben születik! Tegnap élőben láttam a kis csodáidat, barátnémmal alig tudtunk elszakadni tőlük... gyönyörűek!!! és olyan jó lenne már találkozni... itt a nyáriszünet, majd kitalálok valamit egyszercsak!

elina írta...

Hu de jo kis kocka...szuper otlet!Koszonom...nagyon ugyes vagy:-)

Fércművek írta...

Nagyon jó!! Én ma egy labdával kisérleteztem, de nem sikerült, úgyhogy most látom igazán, hogy "fel van adva a labda". :)))