Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

2010. szeptember 20., hétfő

Pillangó - újratöltve ingyen minta


Mivel úgyis csinálnom kellett valami rózsaszínes csajos díszt Sára Lilla sapijára, és Patríciának is szüksége van rá, íme a pillangó második generációs példánya.

A 4. kör már feltételez némi jártasságot a szemek területén, de talán ez is sikerülni fog a kezdőknek is.

Sok sikert és várom a képes beszámolókat a virágról és a pillangóról is.

Hozzávalók:

A pillangó színének megfelelő színű maradék fonalak és
a fonalnak megfelelő horgolótű.

Én maradék akril fonallal és 3-as horgolótűvel dolgozom.

A pillangó elkészítése során készítsük el a virág minta 1.-2. körét olyan módon, hogy akezdőkörbe a láncszemíveket az alábbiak szerint módosítjuk: 5 lsz, 5 lsz, 7lsz, 5 lsz, 5 lsz, 7lsz,

3. kör: Hamis kispálcával a 7 lsz-ből álló ívhez csatlakoztatom az új fonalat és 9 kispálcát készítek az ívbe a virág mintában már leírtak szerint. Az 5 lsz-ből álló ívbe 7 kispálcát készítünk, és ezt fordított sorrendben a pillangó másik két szárnyánál ismételjük. A fennmaradó két 5 lsz-ből álló ív lesz a pillangó csápja. A kört hamis kispálcával fejezzük be az első csápot rögzítő kispálcába öltve.

Íme a kezdőknek is egyszerűen kivitelezhető pillangó. De ezzel a minta még nem ért véget.

4. kör: A fonalat hamis kispálcával a bal felső szárny 3. kispálcájához csatlakoztatjuk.

A körben a bal felső szárny esetében a következő szemeket készítjük egymás után: 2 félpálca a köv. szembe, 2 pálca a köv. szembe, 2 félpálca a köv. szmbe, kispálca, kispálca, 1 szemet fogyasztunk( két egyszerrre befejezett kispálca) .

A bal alsó szárny következik: kispálca, félpálca, (pálca 3 láncszem kispálca a kezdő láncszembe pálca) a következő szembe,

félpálca,kispálca, kihagyunk egy kispálcát, hamis kispálca a két alsó szárny közé.

Jobb alsó szárny: kihagyunk egy kispálcát,

kispálca, félpálca,(pálca 3 láncszem kispálca a kezdő láncszembe pálca) a következő szembe,félpálca,kispálca, 1 szemet fogyasztunk( két egyszerrre befejezett kispálca).

A jobb felső szárny következik: kispálca, kispálca,2 félpálca a köv. szembe,2 pálca a köv. szembe,2 félpálca a köv. szembe, kispálca.


1 megjegyzés:

Mona írta...

Nagyon tetszik! Elkészítem.
Szivecskét is mutiznál? :)