Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

2009. március 20., péntek

Nem feladom- Gondolkodom

Eszem ágában sincs feladni, csak jogászként le kell tudnom védeni magam, amit meg szeretnék beszélni egy könyvelővel / adószakértővel.

Mindenki aggódik a GYED melletti munka miatt, de a törvény szövege szerint a szerzői jogi védelem alatt álló alkotásért járó díjazás mellett JÁR a GYED.
Ez a kivétel. Szóval Ami és egyéb okos könyvelő lányok, akkor a MESKA szerintetek belefér, vagy nem fér bele. Ez ugyanis sokak számára kérdés.

És az is, hogy ilyenkor hogyan kell eljárni.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

A szerzői joghoz levédett dolog kell nem?

hordosv írta...

Nem kell külön levédetni, mert minden művet alapból megillet a védelem a magyar jog alapján. Ennek vannak aztán külön esetei pl. védjegy, mintaoltalom stb.

Anice kötős blogja írta...

Ez jó hír!

Lonci (Győr) írta...

Elég érdekes a jog ezen része! Mi a jogvédelem? Ha kicsit is változtatsz rajta, már a Tied!
Külföldön buktak meg már ilyenen, aki beperelte a másikat, de mivel volt rajta változtatás, nem volt u.olyan máris egyedi lett! Nézőpont és magyarázat kérdése.

hordosv írta...

Persze, ennek ötetekre rúg a szakirodalma. Én azonban nem, mással szemben szeretném bizonyítani a szellemi alkotás egyediségét( ami persze létezik), hanem azt szeretném tudni, hogy ha eladom, amit a saját kezemmel készítettem, akkor mellette jár- e a GYED. Ennyi.

Névtelen írta...

Hát ez jó kérdés... Ezen még agyalok.